fbpx

Microblading

Microblading är den senaste metoden för kosmetisk tatuering, det kallas även för 3D bryn eller mikrobladsteknik. Tekniken är perfekt för dig som vill få naturliga och hårliknande linjer som är mer tydliga, fyllda och jämna.

Vad är microblading?

När man gör 3D Microblading så tatueras små tunna streck (strån) av pigment in i de yttersta hudlagret med ett tunt blad, den kosmetiska pigmenteringen är semi-permanent och håller ca 1-3 år. Linjerna blir tydligare och resultatet blir ett utseende som liknar riktiga strån. Vi målar noggrant en form som passar dina konturer och din ansiktsform. Pigmenten i tatueringen anpassas och väljs utifrån till din naturliga ögonbrynsfärg för ett naturligt och fint resultat. Denna tekniken passar dig som vill ha ett så naturligt utseende som möjligt. För att behålla din form och färg rekommenderar vi att man gör en påfyllning en gång om året.

Microshading

Microshading är en kombination av Microblading och Ombré-bryn. Denna teknik utförs genom att man skuggar in färgen i brynformen med hjälp av ett PMU-maskinverktyg, man kan välja från lättskuggade till mer ifyllda bryn. Detta skapar en mjuk puder effekt på 2/3 av ögonbrynen, och på resten av brynen kombineras det med små tunna tatuerade strån för att få en naturlig look. Denna teknik är perfekt om man tex önskar fylligare resultat än enbart med Microblading 3D. Effekterna kan vara upp till 12-36 månader, beroende på varje persons hud. För att behålla din form och färg rekommenderar vi att man gör en påfyllning en gång om året.

Före behandlingen​

● Gör inte din tatuering om du är sjuk eller har ögoninfektion.

● Undvik aspirin (blodförtunnande), acetylsalicylsyra, waran, Ipren, Treo i 4 dagar innan din behandling.

● Drick ej kaffe, te eller andra energidrycker innan din behandling (24 timmar innan).

● Undvik alkoholintag 48 timmar innan din behandling – högre risk för blödningar.

● Undvik kosttillskott som är blodförtunnande innan ditt besök t.ex. Omega-3 i minst 4 dagar innan.

● Om du vaxar, trådar, plockar eller vill färga dina bryn gör detta senast 6 dagar innan din behandling.

● Sola inte på 24h innan ditt besök.

● Tänk på att du kan vara mer känslig för smärta om du har eller precis ska få mens.

● Tänk på att du kan se svullen/skarpt målad ut de första dagarna efter tatueringen. Du bör heller inte använda make up på det tatuerade området minst 7 dagarna. Gör därför inte behandlingen om du de närmaste dagarna har något särskilt inbokat.

● Det kan komma att krävas minst ett återbesök för ifyllnad och korrigering.

● Om du önskar göra ett färgtest före din behandling måste det göras minst en vecka före den planerade behandlingen.

● Garanti för det slutliga resultatet kan inte erhållas, pga olika hud variationer.

Så här går det till:

 • Konsultation där vi går igenom dina önskemål och förutsättningar.
 • Vi mäter och ritar upp formen för dina nya ögonbryn direkt på huden, målet är att ge dig de perfekta ögonbrynen som du önskar med rätt färg som ser naturliga ut och som passar ditt ansikte.
 • Efter att ha markerat linjerna fyllde vi in dina ögonbrynen och plocka brynen.
 •  Innan behandlingen påbörjas så läggs en bedövande salva på vid ögonbryns området och det har verkningstid på ca 15 minuter. I väntan på att bedövningen ska börja verka så kollar vi tillsammans igenom vilka färger du önskar och vad som skulle se bäst ut på dig.
 • Hela processen tar cirka 2 timmar.
 • Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen. Tatueringen kan uppfattas som mycket färgstark direkt efter behandlingen, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då pigmentet stabiliseras..

Efter behandlingen

● Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet (ca 3-4 veckor). Det behandlade området skall hållas fri från make-up, AHA-kräm och färgning av ögonbryn tills huden har läkt fullkommligt. Pigmentet påverkas och risken för infektioner höjs avsevärt

● God hygien är A och O för att undvika infektioner. Behandla tatueringen som ett öppet sår; peta inte med fingrarna och håll området så rent och torrt som möjligt.

● Smörj in det tatuerade området minst 2 gånger per dag med en fet kräm, tex Bepanthen, Vaselin eller Helosan. Lägg på krämen med en ren tops eller bomullspad. Peta inte med fingrarna på det tatuerade området.

● Undvik att basta, bada eller duscha länge.

● Det går bra att tvätta det tatuerade området försiktigt med vatten och badda torrt med en ren pappershandduk.

● Undvik att sola, både utomhus och i solarium.

● Använd solfaktor 50 på det pigmenterade området under solbad (minst under 6 månader). Sol, klor och saltvatten bleker pigmentet så skydda dina bryn noggrant.

● Att sminka sig efter en behandling kan innebära risker; allergiska reaktioner som kan leda till infektioner, pigmentbortfall, sår och i värsta fall ärrbildning. Eller om man inte har använt rena pads, tops och händer i sin applicering av eftervårdsvaselinet. Använd inte makeup förrän området är helt läkt!

● Skorporna / hinnan faller bort av sig själva inom en vecka. Pilla inte bort dem! Det kan göra att färgen följer med och i värsta fall bilda ärrvävnad.

● Om du blir mycket svullen kan du kyla området några gånger per dag med ispåsareller kylklampar.

● Ibland kan pigmentfärgen läka med en kall/grå nyans som resultat. Det beror på din kropps reaktioner, din hudtyp, mediciner, vitaminer, sjukdomar och etc.

● Håll dig borta från dammiga miljöer där det lätt kan komma in små smutspartiklar som kan orsaka infektion i det tatuerade området. Undvik även yttre påverkan av avgaser och kemiska ångor från tex hårfärg och hårspray.

● Garanti för det slutliga resultatet kan inte erhållas, pga olika extrema hudvariationer (läs även “Före behandlingen”.)

Den slutliga färgen och styrkan på pigmentet kan variera beroende på din hudton, hudkvalitet och läkningsprocess. Pigmenten kan blekna 40%-70% under läkningsprocessen efter ditt första besök, därför kan det komma att krävas minst ett återbesök för ifyllnad och korrigering.

Om man har en oljig, storporig hud eller blöder mycket så pigmentet stöts bort mycket under läkning, kan även ett 3:e besök behövas och linjerna kan läka tjockare eller med skuggeffekt.

Återbesök rekommenderas inom 6 veckor för att fylla i bortfall av pigment från läkningsprocessen. (Obs! Boka återbesöket samma dag som du bokar första behandlingen. Så att du får en tid inom rätt tidsram).

OBS! Läs igenom texten innan du bokar en tid!

Har du en gammal pigmentering/tatuering, måste du skicka bilder för bedömning!

(Skicka till: linndq.bt@gmail.com). Det är ytterst viktigt att du som kund meddelar mig i förväg om du har några sjukdomar eller liknande så att jag har möjlighet att ta ställning till om behandlingen bör genomföras eller ej.

Du ska INTE ha vid behandling:

 • Om du har fet och oljig hy (pigmenten flyter ut och har svårt att fästa med microblading)
 • Om du har stora porer, speciellt kring brynen och T-zonen (pigmenten flyter ut och har svårt att fästa och du får inga fina strån med microblading)
 • Ha sår, utslag, eksem, pågående herpes, pågående psoriasis, bränt dig i solen eller minsta lilla hudirritation kring och på området.
 • Gjort djupgående hudbehandling senaste 4 veckorna (botox, laser, kemisk peeling mm.)
 • Gjort fillers inom de senaste 4 veckorna.
 • Om du har diabetes (risk för långsam läkning, infektion och att pigmenten fäster dåligt)
 • Om du lider av allvarliga sjukdomar såsom cancer, epilepsi, narkolepsi, autoimmuna sjukdomar (rådfråga din läkare först).
 • Om du går på starka mediciner.
 • Vi utför ej kosmetisk tatuering på personer under 18 år.
 • Ej lämplig behandling för dig som är gravid eller som ammar.
 • Ej lämplig behandling om du har hyperkänslig hud.