fbpx

Med läppigmentering ger du läpparna en ny nyans genom att varsamt skugga in färg. Först läggs en väldigt tunn linje i ytterkanten för att markera konturen och göra läpparna mer symmetriska (ser ej ut som lipliner). Sedan skuggas färgen in i den egna läppen. Antingen görs en lätt skuggning för ett naturligare resultat eller en mer täckande skuggning för mer ifyllda läppar

OBS! Läs igenom texten nedan innan du bokar en tid!

Har du tatuering sedan tidigare på läpparna, var god skicka bilder till mig innan för bedömning. (Skicka till: linndq.bt@gmail.com).  

Skötselråd innan behandling:

– Det är vanligt att herpes utbryter efter läppbehandling, därför kan det vara bra att ha Anti eller liknande till hands (finns på apoteket). Om du lider av munsår eller har lätt för att få munsår, eller blåsor i munnen kan det hända att behandlingen aktiverar eller förvärrar ett utbrott.  

– Du som vet att du lätt får herpes utslag bör även förbehandla med Zovirax eller liknande minst två dagar innan och i fem dagar efter behandling.  

– Smörj dina läppar med vaseline eller motsvarande dagligen en vecka innan besöket så att dina läppar är mjuka och fina. Behandling utförs inte på torra och spruckna läppar.  

– Undvik att vaxa/tråda runt området 3 dagar före besök. 

– Undvik i den mån det går att äta värktabletter dygnet före behandling då det är blodförtunnande. Om du tar blodförtunnande mediciner (rådfråga din läkare).  

Du ska INTE ha vid behandling:

– Ha sår, utslag, eksem, pågående herpes, pågående psoriasis, bränt dig i solen eller minsta lilla hudirritation kring och på området.  

– Gjort djupgående hudbehandling senaste 4 veckorna (botox, laser, kemisk peeling mm.) 

– Gjort fillers inom de senaste 4 veckor.  

– Om du har diabetes (risk för långsam läkning, infektion och att pigmenten fäster dåligt)  

– Om du lider av allvarliga sjukdomar såsom cancer, epilepsi, narkolepsi, autoimmuna sjukdomar (rådfråga din läkare först).  

– Om du går på starka mediciner. 

– Vi utför ej kosmetisk tatuering på personer under 18 år.  

– Ej lämplig behandling för dig som är gravid eller som ammar.  

– Ej lämplig behandling om du har hyperkänslig hud.  

Det är ytterst viktigt att du som kund meddelar mig i förväg om du har några sjukdomar eller liknande så att jag har möjlighet att ta ställning till om behandlingen bör genomföras eller ej. 

Utförande:

Vid konsultation så bestämmer vi tillsammans nyans och form efter kundens önskemål. 

Vi utgår från din hudton, hårfärg och ögonfärg för att färgen på din kosmetiska tatuering ska passa dig perfekt. Vi arbetar med Permablend Tina Davies och alla våra pigment är godkända och registrerade enligt Läkemedelsverkets föreskrifter och förordningar.Tatueringen görs med extremt fina, tunna nålar som går jämnt in i huden utan att vibrera. Det gör behandlingen nästintill smärtfri. Nålarna ligger i sterila engångs moduler för din säkerhet.  

Skötselråd efter behandling:

– God hygien är A och O för att undvika infektioner. Behandla tatueringen som ett öppet sår; peta inte med fingrarna och håll området så rent och torrt som möjligt. 

– Smörj in det tatuerade området med en ren tops eller bomullspads minst 2 gånger per dag med en fet kräm, tex Bepanthen, Vaselin eller Helosan.  

– Det går bra att tvätta det tatuerade området försiktigt med vatten och badda torrt med en ren pappershandduk, men undvik att basta, bada eller duscha länge. 

– Undvik att sola, både utomhus och i solarium. 

– Undvik att sminka det behandlade området tills det har läkt. Att använda smink på behandlat område innan det är läkt kan innebära risker; allergiska reaktioner som kan leda till infektioner, pigmentbortfall, sår och i värsta fall ärrbildning. Tänk på att du kan se svullen/skarpt målad ut de första dagarna efter tatueringen. (Ha detta i åtanke innan du bokar ditt besök och gör därför inte behandlingen om du de närmaste dagarna har något särskilt inbokat.) 

– Skorporna / hinnan faller bort av sig själva inom en vecka. Pilla inte bort dem! Det kan göra att färgen följer med och i värsta fall bilda ärrvävnad. 

– Om du blir mycket svullen kan du kyla området några gånger per dag med ispåsar eller kylklampar. 

– Skydda det behandlade området från dammiga miljöer där det lätt kan komma in små smutspartiklar som kan orsaka infektion i det tatuerade området. Undvik även yttre påverkan av avgaser och kemiska ångor från tex hårfärg och hårspray. 

– Om du har tatuerat läpparna kan du med fördel dricka ur sugrör de första tre dagarna. 

– Herpesblåsor behandlas som vanligt med anti herpes salva och eventuell av läkare utskriven medicin (för dig som har behov). 

– Det är alltid en fördel att skydda sin tatuering med solskyddsfaktor när man vistas i solen. 

Den slutliga färgen och styrkan på pigmentet kan variera beroende på din hudton, hudkvalitet och läkningsprocess. Pigmenten kan blekna 40%-70% under läkningsprocessen efter ditt första besök, därför kan det komma att krävas minst ett återbesök för ifyllnad och korrigering. Återbesök rekommenderas inom 6 veckor för att fylla i bortfall av pigment från läkningsprocessen. (Obs! Boka återbesöket samma dag som du bokar första behandlingen. Så att du får en tid inom rätt tidsram).