fbpx

Ögonfransförlängning

Ögonfransförlängning har blivit populärt för många kvinnor! 

Har du tröttnat på evigt kladd med mascara? Drömmer du om att ha mer tid på morgonen för en kopp kaffe och mindre tid för att sminka dig? 

Oroa dig inte, vi har en bra lösning för just dig. 

Tänk att vakna upp varje morgon med fylligare, längre, svartare fransar utan mascara! Ja, du läste rätt! Vi kan göra det för dig. 

Vad är fransförlängning?

Till skillnad från lösögonfransar i remsa som du själv kan klistra av och på, så utförs en fransförlängning av en utbildad fransstylist på auktoriserad salong. Stylisten fäster en eller flera nya fransar på en av dina naturliga ögonfransar med hjälp av ett semi-permanent lim. Detta framhäver dina ögon på ett naturligt fint sätt! 

Första besöket tar ca 2 timmar, efter första besöket så kommer du på återbesök för påfyllning av fransar. Hur ofta du behöver en påfyllning beror på din egen naturliga ögonfransväxt cykel och hur väl du tar hand om dina fransar. Sköter du dina fransar och tar hand om dem så behövs påfyllning ca 1 gång i månaden. Sköts fransarna sämre så riskerar dem att ramla av lättare och då kan det behövas påfyllning tidigare. 

Bra att tänka på innan behandling:

Ha ej smink på dig vid behandling eller någon fet oljebaserad kräm runt ögonen. Du ska inte göra fransförlängning om du har/ haft infektion i ögonen minst 3 veckor innan. 

Finns det några risker med ögonfransförlängning?

Om du går till en certifierad fransstylist som utför din fransförlängning på ett korrekt sätt, är riskerna så gott som obefintliga. Om du har känsliga ögon eller har lätt för allergisk reaktion kan det vara bra att tala om det så kan vi göra ett test på din hud med limmet minst 24 timmar innan behandling. 

Vad behöver du veta om fransförlängning?

Tillsammans tittar vi på vilken stil du önskar på dina nya fransar, och tar fram det som passar just dina ögon med hänsyn till dina naturliga fransar. Vi utgår från stil, form, tjocklek, längd och vilken böj du önskar. 

T.ex om du vill ha längre och mer böjning på fransarna eller har du tunga ögonlock och vill få dina ögon att se piggare ut? 

När vi har kommit fram till precis vad du vill ha så får du ligga ner och dina fransar rengörs ännu för att ta bort olja och damm, sedan sätts skyddande pads på dina underfransar. 

Här är en liten guide som visar dig vad vi gör när din ögonen är stängda. 

Applikation:

Syntetfransarna appliceras på dina naturliga fransar en och en med hjälp av pincetter och lim. 

1. Tjocklek

Ögonfransförlängningar skapas med olika diametrar för olika ändamål. Undvik allt som är för tjockt 0,20mm eller 0,25mm kan bli för tungt för dina fransar. . Tjocklek 0.15mm är vanligast för singel fransar, tjocklek 0,10mm kan använder också mycket fina ögonfransar eller även för volym 2d. 

Tjocklek 0,07/0,06/0.05 används för den som önskar volym fransar. 

Antalet av fransar i en knippen bör variera beroende på tjockleken på dina naturliga fransar och tjocklek på fransförlängning som används. 

2. Stilar

Det finns 2 metoder av fransförlängning, singel fransar och volym fransar. Det går även att göra en mix av singel och volym fransar. 

2D volym fransar betyder att vi applicerar 2 fransar på en naturlig frans, för mer tätare och fluffigare fransar applicerar vi fler fransar i knippen. 

Singel fransar är en tjockare frans som appliceras en och en på dina fransar. 

Vid mix så blandar vi singel och volym. Vi sprider ut singelfransar över hela ögat och mixar med kortare volym mellan. 

Tips: När vi utför fransförlängning så anpassar vi mängden utifrån dina egna fransars skick, beroende på hur mycket fransar du har som vi kan applicera på. Är det så att du kanske har kortare och lite färre fransar så rekommenderas därför volymfransar. 

3. Form

De vanligaste stilarna är katt form, Doll eye(solfjäder), dramatic(sol-katt). Katt form drar ut ögat med längden i sidorna vilken som gör ögat får mer mandelform. Doll eye(solfjäder) har man fokus på längden i mitten och det öppnar ögat för att ska se större ut och ofta ser det mer naturligt ut. Dramatic(sol-katt) samma längd hela vägen för ett mer glamouröst resultat. 

Tips: Namnen lurar något eftersom något av dessa stilar kan vara naturliga eller dramatiska beroende på de längder som används. 

4. Böjd

Böj definieras som en bokstav som kan presentera hur böjen ser ut. På bilden ovan kan du se vad som skiljer de olika åt. 

5. Längd

Längden väljs utifrån dina egna fransar, vi kommer alltid anpassa förlängningen efter dina egna fransar och vad de tål för vikt och längd. 

Tips: om du har glasögon och inte vill att dina förlängningar ska slå på dem när du blinkar så brukar vi rekommendera att inte välja längre än 12mm. 

Skötselråd:

● För att limmet ska torka ordentligt, duscha eller blöt inte fransarna 24 timmar efter din förlängning. 

● Undvik bastu, solarier, ånga, saltvatten och klorvatten 48 timmar efter isättning. Det är även bra att fortsätta undvika detta så gott det går för att få fransarna att hålla så länge som möjligt. 

● Borsta ALLTID dina fransar med en fransborste minst en gång om dagen. Tänk också på att rengöra borsten innan du använder den vid ögat. Framförallt om du haft den i din väska eller på annat bakteriefyllt ställe. 

● Sov INTE på mage! Växla gärna vilken sida du sover på eller sov helst på rygg så att onödigt slitage på fransförlängningen undviks. 

● Använd endast OLJEFRITT smink och sminkrengöring vid ögonen. 

● Gnugga, pillra, ryck eller dra INTE i fransförlängningen. Om du vill ta bort fransförlängningen – gå till din stylist. Om du sliter och drar bort fransar själv kan dina egna fransar följa med. 

● Använd INTE ögonfransböjare eller vattenfast smink på eller kring fransförlängningen. 

● Rengör ALLTID fransarna mycket försiktigt med en oljefri fransrengöring en gång om dagen. Om du inte gör detta kan bakterier mellan ögonfransroten och lösögonfransarna samlas och resultera i ögonbesvär eller en infektion. 

● Använd INTE mascara på din fransförlängning. Mascara försämrar hållbarheten och kan göra att ditt franslim löses upp. Om du verkligen vill använda mascara finns det speciellt utformade mascaror för fransförlängning som du kan använda på yttre delen av fransarna (ej där franslimmet sitter).