top of page

Varför är det Viktigt med Skötselråd Efter Fransförlängning?

Woman with Long Eyelashes

Efter en fransförlängning är det avgörande att följa skötselråden för att säkerställa att fransarna håller sig vackra och i gott skick så länge som möjligt. Här är några anledningar till varför detta är viktigt:

 1. Förlängd Hållbarhet: Genom att följa skötselråden kan du förlänga livslängden på dina fransförlängningar, vilket innebär att du kan njuta av dina fylliga och vackra fransar längre mellan påfyllningar.

 2. Bevarande av Naturliga Fransar: Korrekt skötsel hjälper till att skydda dina naturliga fransar från skador. Rätt vård minskar risken för att de naturliga fransarna slits eller bryts.

 3. Förhindra Infektioner: God hygien och skötsel minskar risken för ögoninfektioner och irritationer som kan uppstå om smuts och bakterier ansamlas kring fransarna.

 4. Bibehållen Estetik: Regelbunden rengöring och korrekt vård bibehåller fransarnas utseende, så att de inte tappar sin form eller volym för tidigt.

Att noggrant följa skötselråden efter din fransförlängningsbehandling säkerställer att du får maximalt värde och njutning av dina nya fransar, samtidigt som du skyddar dina ögon och naturliga fransar.

Skötselråd:

● För att limmet ska torka ordentligt, duscha eller blöt inte fransarna 24 timmar efter din förlängning. 

● Undvik bastu, solarier, ånga, saltvatten och klorvatten 48 timmar efter isättning. Det är även bra att fortsätta undvika detta så gott det går för att få fransarna att hålla så länge som möjligt. 

● Borsta ALLTID dina fransar med en fransborste minst en gång om dagen. Tänk också på att rengöra borsten innan du använder den vid ögat. Framförallt om du haft den i din väska eller på annat bakteriefyllt ställe. 

● Sov INTE på mage! Växla gärna vilken sida du sover på eller sov helst på rygg så att onödigt slitage på fransförlängningen undviks. 

● Använd endast OLJEFRITT smink och sminkrengöring vid ögonen. 

● Gnugga, pillra, ryck eller dra INTE i fransförlängningen. Om du vill ta bort fransförlängningen – gå till din stylist. Om du sliter och drar bort fransar själv kan dina egna fransar följa med. 

● Använd INTE ögonfransböjare eller vattenfast smink på eller kring fransförlängningen. 

● Rengör ALLTID fransarna mycket försiktigt med en oljefri fransrengöring en gång om dagen. Om du inte gör detta kan bakterier mellan ögonfransroten och lösögonfransarna samlas och resultera i ögonbesvär eller en infektion. 

● Använd INTE mascara på din fransförlängning. Mascara försämrar hållbarheten och kan göra att ditt franslim löses upp. Om du verkligen vill använda mascara finns det speciellt utformade mascaror för fransförlängning som du kan använda på yttre delen av fransarna (ej där franslimmet sitter).

PÅFYLLNINGSGUIDE: När Behöver Du Göra Påfyllning av Dina Fransförlängningar?

För att behålla ett vackert och fylligt utseende på dina fransförlängningar är det viktigt att boka in regelbundna påfyllningar. Här är vår rekommenderade påfyllningsguide baserad på hur ofta du bör fylla på dina fransar för att de ska se bästa möjliga ut.

Hur ofta behövs påfyllning?

Varje person kan ha upp till 200 fransar per öga, och det är naturligt att mellan 30-70% av dem kommer att växa ut eller falla av tillsammans med fransförlängningarna över tiden. För att hålla fransarna i toppskick, följ vår påfyllningsguide:

Påfyllningsalternativ

 1. Snabb Påfyllning

  • Rekommenderas när: Dina fransar har gått maximalt 1 vecka.

  • Fördelar: Perfekt för att snabbt fräscha upp fransarna och fylla i eventuella luckor som kan ha uppstått.

 2. Liten Påfyllning

  • Rekommenderas när: Det har gått maximalt 2 veckor sedan din senaste påfyllning.

  • Fördelar: Bra alternativ för att bibehålla fransarnas fyllighet utan att de börjar se glesa ut.

 3. Mellan Påfyllning

  • Rekommenderas när: Det har gått högst 2,5 veckor sedan ditt senaste besök.

  • Fördelar: Passar för dig som vill säkerställa att fransarna håller sig fylliga och vackra med en något längre tid mellan besöken.

 4. Stor Påfyllning

  • Rekommenderas när: Det har gått maximalt 3,5 veckor sedan senaste behandlingen.

  • Fördelar: Det bästa alternativet för att återställa fransarnas fyllighet efter en längre tid. Perfekt för att ge fransarna en ordentlig uppfräschning.

 5. Megastor Påfyllning

  • Rekommenderas när: Det har gått maximalt 4,5 veckor sedan ditt senaste besök.

  • Fördelar: Rekommenderas för dem som vill maximera intervallet mellan påfyllningar. Om det har gått längre än 4,5 veckor rekommenderar vi att boka en ny set för att säkerställa optimalt resultat och undvika risk för ojämn applicering.

Varför är regelbunden påfyllning viktig?

 • Hållbarhet: Regelbunden påfyllning förhindrar att fransarna ser glesa och ojämna ut.

 • Estetik: Dina fransar håller sig fylliga och vackra över längre tid.

Att följa denna guide hjälper dig att hålla dina fransförlängningar i bästa skick och säkerställer att du alltid ser fantastisk ut. Boka din nästa påfyllning idag och njut av vackra fransar längre!

❗VIKTIG INFORMATION ❗

 • Se till att du bokar din påfyllning i rätt tid, annars finns risken att tjänsten inte utförs på bästa möjliga sätt. Kundens garanti gäller inte om du inte bokar i rätt tid för din påfyllning.

 • Om du är osäker på vilken tid som passar dig bäst, kontakta oss gärna för en konsultation.

bottom of page