top of page

Ögonbrynstatuering

Permanent makeup är en semi-permanent makeupmetod som skapar långvarig kontur och färg på ditt ansikte. Det kan förbättra ditt självförtroende genom att skapa naturlig skönhet och balans för olika områden på huden, inklusive ögon, läppar och ögonbryn. Du kan skapa fullare läppar, strålande ögon och vackra naturliga ögonbryn utan att behöva sminka dig varje dag. Dessutom är permanent makeup en tids- och pengabesparande lösning som hjälper dig att vara mer kreativ och självsäker i ditt utseende.

hairstroke

Hairstroke

Hairstroke är en långvarig make-upmetod för ögonbrynen som skapas genom att rita hårliknande streck med en semi-permanent make-up enhet. En mycket fin nål deponerar semi-permanent make-up pigmentering i den översta hudlagret. Superfina streck liknar utseendet på enskilda naturliga ögonbrynshår.

Vad är skillnaden mellan hair stroke och microblading?

Till skillnad från Microblading är Hair stroke inte skadligt för huden. Microblading kan orsaka ärrbildning i de flesta fall permanent, medan Hair Stoke inte lämnar några ärr. Hair stroke ger dig möjlighet att ha en helt mättad bryn, bättre retention, mindre trauma för huden och en smidigare läkningsprocess.

Ombre/Puder 

Ombre-bryn, även känd som Puderbryn, är en semi-permanent teknik för styling av ögonbryn som skapar en mjuk, nyanserad brynspennel-look. Denna fantastiska teknik, som först utvecklades i Asien, har funnits i årtionden och har gradvis förbättrats under åren. Den ger utmärkt definition och djup till ögonbrynen. Den rekommenderas särskilt för kvinnor med oljig eller kombinerad hud eller för dem som regelbundet fyller i sina bryn med penna eller skugga.

Ombre Vs. Hairstroke

Några av de främsta skillnaderna mellan dessa två behandlingar för ögonbrynen inkluderar:

Skillnaden mellan dessa två procedurer är tekniken som används och de resultat som uppnås. Ombre-brynet har en markerad look medan hair stroke-brynet innebär att man ritar fina hårliknande streck för att skapa en fjäderliknande look. Båda dessa behandlingar kräver en läkningstid på två till fyra veckor, under vilken du måste undvika all typ av aktivitet som involverar kontakt med ögonbrynet. Dessa behandlingar tar båda två till tre timmar att genomföra, och detta beror återigen på din ögonbrynsbehåring eftersom en längre tid krävs för personer med tjockare bryn.

Ombre-bryn, även känd som Puderbryn, är en semi-permanent teknik för styling av ögonbryn som skapar en mjuk, nyanserad brynspennel-look. Denna fantastiska teknik, som först utvecklades i Asien, har funnits i årtionden och har gradvis förbättrats under åren. Den ger utmärkt definition och djup till ögonbrynen. Den rekommenderas särskilt för kvinnor med oljig eller kombinerad hud eller för dem som regelbundet fyller i sina bryn med penna eller skugga.

FÖRE BESÖKET:
● Undvik medicin som innehåller aspirin, omega 3 vitamin minst 4 dagar innan behandlingen.
● Ögonbrynsfärgning, vaxning, plockning du kan göra ca 15 dagar innan tatuering.
● Sola inte 7 dagar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad.
● Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att jag har möjlighet att ta ställning om behandling kan genomföras eller inte.
● Väl på plats kommer du att få skriva under ett intyg på att du följer dessa regler både för min och din säkerhet.
● Vi utför inte detta på personer under 18 år utan målsmans tillstånd.
● Allergitest: Om du lider av någon metall eller kemikalie allergi kan vi rekommendera att du allergi testar dig minst en vecka före den planerade behandlingen.
● Pigmentfärgen: ibland kan pigmentfärgen läka till gråa nyanser och färgen kan ändras med tiden, det beror på din kropp, ditt pigment i huden, mediciner, vitaminer, sjukdomar...

​EFTERVÅRD:

● Tvätta ögonbrynen 3 gånger med destillerat eller renat vatten (Apoteket) vatten och torka brynen med en pad.
● Fukta en pad med “KLORHEXIDIN” (Apoteket) för att döda bakterier.
● Smörj in det tatuerade området minst 4 gånger per dag med en fet kräm, tex Bepanthen eller Vaselin. Lägg på krämen med en ren tops. Se till att ha rena
händer och rena tops vid applicering.
● Använd absolut INTE koksalt eller andra typer av sårtvätt innehållande salter.
● Skorporna / hinnan faller bort av sig själva inom en vecka. Pilla inte bort dem! Det kan göra att färgen följer med och i värsta fall bilda ärrvävnad. Beroende på hudtyp och hur du sköter eftervården så bildas ibland inte skorpor alls, enbart tunna flagnor eventuellt.
● Undvik träning och fysisk aktivitet som leder till svettningar första veckan.
● Använd ej ansiktskräm runt brynen under en vecka. Det ökar risken för infektion.
● Det behandlade området skall hållas fri från make-up, AHA-kräm och färgning av ögonbryn tills huden har läkt fullkomligt. Att sminka sig efter en behandling kan innebära risker, allergiska reaktioner som kan leda till infektioner, pigment bortfall, sår och i värsta fall ärrbildning. Använd inte makeup förrän området är helt läkt!
● Undvik att basta, bada eller duscha länge, (undvik bastu och bad helt under läkningsprocessen)
● Undvik att sola, både utomhus och i solarium.
● Håll dig borta från dammiga miljöer där det lätt kan komma in små smutspartiklar som kan orsaka infektion
i det tatuerade området. Undvik även yttre påverkan av avgaser och kemiska ångor från tex hårfärg och hårspray.
● Använd solfaktor 50 på det pigmenterade området under solbad (minst under 6 månader). Sol, klor och saltvatten bleker pigmentet så skydda dina bryn noggrant.
● Ibland kan pigmentfärgen läka med en kall/grå nyans som resultat. Det beror på din kropps reaktioner, din hudtyp, mediciner, vitaminer, sjukdomar och etc.
● God hygien är A och O för att undvika infektioner. Behandla tatueringen som ett öppet sår; peta inte med fingrarna och håll området så rent och torrt som möjligt.
● Garanti för det slutliga resultatet kan inte erhållas, pga olika extrema hud variationer (läs även "Före behandlingen".)
● Försök undvika att sova på ansiktet under läkningsprocessen.


Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet (ca 3-4 veckor). Den slutliga färgen och styrkan på pigmentet kan variera beroende på din hudton, hudkvalitet och Permanent makeup läkningsprocess.


Pigmenten kan blekna 10%-90% under läkningsprocessen efter ditt första besök, Återbesök rekommenderas inom 6 veckor för att fylla i bortfall av pigment från läkningsprocessen . (Obs! Boka återbesöket samma dag som du bokar första behandlingen. Så att du får en tid inom rätt tidsram).


Om man har en oljig, storporig hud eller blöder mycket så pigmentet stöts bort mycket under läkning, kan även ett 3:e besök behövas (ingår ej) och linjerna kan läka tjockare eller med skuggeffekt.

Om du har några frågor kvar, var god och fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Tack för att du skickade in!

bottom of page