top of page

Läpptatuering/Aquarelle lips

Aquarell lips

Aquarelle lips, även känt som Watercolour Lip Tattoo eller lip blushing, är en halvpermanent kosmetisk procedur där en specialiserad tatueringsmaskin används för att applicera pigment på läpparna och skapa en naturlig och rodnad utseende. Tekniken innebär att flera nyanser av pigment läggs i lager på ett sätt som liknar utseendet av vattenfärgsmålningar, därav namnet ”Aquarelle”.

Till skillnad från traditionell permanent smink använder Aquarelle läpp tatuering en mjukare touch och en mer gradvis gradienteffekt för att skapa en subtilare och naturligare resultat. Proceduren tar vanligtvis cirka 2-3 timmar att slutföra och kräver en touch-up-session 4-6 veckor efter den initiala proceduren för att säkerställa att färgen är jämn och det önskade resultatet uppnås. Aquarelle läpp tatuering varar vanligtvis mellan 2-3 år, men resultatens livslängd kan variera beroende på individens hudtyp, livsstil och eftervård.

läpptatuering, aquarelle lips, nano lips, permanent makeup

OBS! Läs igenom texten nedan innan du bokar en tid!

Har du tatuering sedan tidigare på läpparna, var god skicka bilder till mig innan för bedömning. (Skicka till: info@4everyoungbeauty.com).  

Du ska INTE ha vid behandling:

 

– Ha sår, utslag, eksem, pågående herpes, pågående psoriasis, bränt dig i solen eller minsta lilla hudirritation kring och på området.  

– Gjort djupgående hudbehandling senaste 4 veckorna (botox, laser, kemisk peeling mm.) 

– Gjort fillers inom de senaste 4 veckor.  

– Om du har diabetes (risk för långsam läkning, infektion och att pigmenten fäster dåligt)  

– Om du lider av allvarliga sjukdomar såsom cancer, epilepsi, narkolepsi, autoimmuna sjukdomar (rådfråga din läkare först).  

– Om du går på starka mediciner. 

– Vi utför ej kosmetisk tatuering på personer under 18 år.  

– Ej lämplig behandling för dig som är gravid eller som ammar.  

– Ej lämplig behandling om du har hyperkänslig hud.  

Det är ytterst viktigt att du som kund meddelar mig i förväg om du har några sjukdomar eller liknande så att jag har möjlighet att ta ställning till om behandlingen bör genomföras eller ej. 

FÖRE BESÖKET:

 • ​Smörj dina läppar med vaseline eller motsvarande dagligen en vecka innan besöket så att dina läppar är mjuka och fina. Behandling utförs inte på torra och spruckna läppar. 

 • Sola inte 7 dagar innan ditt besök. Du ska inte heller äta starka mediciner, eller vara alkoholpåverkad.

 • Undvik medicin som innehåller aspirin, omega 3 vitamin minst 4 dagar innan behandlingen. 

 • Undvik i den mån det går att äta värktabletter dygnet före behandling då det är blodförtunnande. Om du tar blodförtunnande mediciner (rådfråga din läkare). 

 • Om du lider av herpes eller är benägen att drabbas av denna sjukdom, är det viktigt att du förbereder dig genom att ha antiinflammatoriska läkemedel som Anti eller liknande (finns på apoteket) till hands. Detta är särskilt viktigt efter behandling för läpparna eftersom herpes ofta kan uppstå eller förvärras efter sådana behandlingar. Om du vet att du är benägen att drabbas av herpes, bör du använda läkemedel som Zovirax eller liknande minst två dagar före och fem dagar efter behandlingen för att minska risken för uppkomst eller förvärring av sjukdomen.

 • Meddela eventuella sjukdomar före ditt besök så att jag har möjlighet att ta ställning om behandling kan genomföras eller inte.

 • Väl på plats kommer du att få skriva under ett intyg på att du följer dessa regler både för min och din säkerhet.

 • Vi utför inte detta på personer under 18 år utan målsmans tillstånd.

 • Allergitest: Om du lider av någon metall eller kemikalie allergi kan vi rekommendera att du allergi testar dig minst en vecka före den planerade behandlingen.

 • Pigmentfärgen: ibland kan pigmentfärgen läka till andra nyanser och färgen kan ändras med tiden, det beror på din kropp, ditt pigment i huden, mediciner, vitaminer, sjukdomar...

Vid konsultation så bestämmer vi tillsammans nyans och form efter kundens önskemål. 

Vi utgår från din hudton, hårfärg och ögonfärg för att färgen på din kosmetiska tatuering ska passa dig perfekt. Vi arbetar med PERMABLEND LUXE och alla våra pigment är godkända och registrerade enligt Läkemedelsverkets föreskrifter och förordningar.Tatueringen görs med extremt fina, tunna nålar som går jämnt in i huden utan att vibrera. Det gör behandlingen nästintill smärtfri. Nålarna ligger i sterila engångs moduler för din säkerhet.  

Utförande:

Vid konsultation så bestämmer vi tillsammans nyans och form efter kundens önskemål. 

Vi utgår från din hudton, hårfärg och ögonfärg för att färgen på din kosmetiska tatuering ska passa dig perfekt. Vi arbetar med PERMABLEND LUXE och alla våra pigment är godkända och registrerade enligt Läkemedelsverkets föreskrifter och förordningar.Tatueringen görs med extremt fina, tunna nålar som går jämnt in i huden utan att vibrera. Det gör behandlingen nästintill smärtfri. Nålarna ligger i sterila engångs moduler för din säkerhet.  

Skötselråd efter behandling:

 • Tvätta läppar med destillerat eller renat vatten (Apoteket) vatten och torka brynen med en pad efter varje måltid.

 • Fukta en pad med “KLORHEXIDIN” (Apoteket) för att döda bakterier 2-3 gånger/ dag. OBS! Du kan applicera ett tjockt lager Bepanthen/Vaseline på dina läppar innan du äter/dricker för att undvika direkt kontakt med mat eller dryck på huden.

 • Smörj in det tatuerade området minst 4 gånger per dag med en fet kräm, tex Bepanthen eller Vaselin. Lägg på krämen med en ren tops. Se till att ha rena händer och rena tops vid applicering. OBS! Se alltid till att det finns Bepanthen eller Vaselin på läpparna hela dagen och även när du sover.

 • Undvik för kryddig mat, mycket salt och starka smaker under de första 10 dagarna.

 • Herpesblåsor behandlas som vanligt med anti herpes salva och eventuell av läkare utskriven medicin (för dig som har behov). Tips! Du kan applicera en fet kräm efter du har applicerat herpeskräm om du känner att dina läppar är torra.

 • Om du blir mycket svullen kan du kyla området några gånger per dag med ispåsar eller kylklampar.

 • Använd absolut INTE koksalt eller andra typer av sårtvätt innehållande salter.

 • Skorporna / hinnan faller bort av sig själva inom en vecka. Pilla inte bort dem! Det kan göra att färgen följer med och i värsta fall bilda ärrvävnad. Beroende på hudtyp och hur du sköter eftervården så bildas ibland inte skorpor alls, enbart tunna flagnor eventuellt. 

 • Undvik träning och fysisk aktivitet som leder till svettningar första veckan. 

 • Använd ej ansiktskräm runt läpparna under minst en vecka. Det ökar risken för infektion.

 • Det behandlade området skall hållas fri från make-up, AHA-kräm tills huden har läkt fullkomligt. Att sminka sig efter en behandling kan innebära risker, allergiska reaktioner som kan leda till infektioner, pigment bortfall, sår och i värsta fall ärrbildning. Använd inte makeup förrän området är helt läkt!

 • Undvik att basta, bada eller duscha länge, (undvik bastu och bad helt under läkningsprocessen) 

 • Undvik att sola, både utomhus och i solarium. 

 • Håll dig borta från dammiga miljöer där det lätt kan komma in små smutspartiklar som kan orsaka infektion i det tatuerade området. Undvik även yttre påverkan av avgaser och kemiska ångor från tex hårfärg och hårspray. 

 • Använd solfaktor 50 på det pigmenterade området under solbad (minst under 6 månader). Sol, klor och saltvatten bleker pigmentet så skydda dina läppar noggrant.

 • Ibland kan pigmentfärgen läka med en andra nyans som resultat. Det beror på din kropps reaktioner, din hudtype, mediciner, vitaminer, sjukdomar och etc. 

 • God hygien är A och O för att undvika infektioner. Behandla tatueringen som ett öppet sår; peta inte med fingrarna och håll området så rent och torrt som möjligt.

 • Garanti för det slutliga resultatet kan inte erhållas, pga olika extrema hud variationer (läs även "Före behandlingen".) 

 • Försök undvika att sova på ansiktet under läkningsprocessen. 

 

Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet (ca 3-4 veckor). Den slutliga färgen och styrkan på pigmentet kan variera beroende på din hudton, hudkvalitet och Permanent makeup läkningsprocess. 

Pigmenten kan blekna 10%-90% under läkningsprocessen efter ditt första besök, Återbesök rekommenderas inom 6 veckor för att fylla i bortfall av pigment från läkningsprocessen . (Obs! Boka återbesöket samma dag som du bokar första behandlingen. Så att du får en tid inom rätt tidsram). 

Om man har en oljig, storporig hud eller blöder mycket så pigmentet stöts bort mycket under läkning, kan även ett 3:e besök behövas (ingår ej).

Om du har några frågor kvar, var god och fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn

Tack för att du skickade in!

bottom of page