top of page
fransförlängning, volym fransar, singel fransar, mixade fransar

ÖGONFRANSFÖRLÄNGNING

Ögonfransförlängning har blivit populärt för många kvinnor! 

Har du tröttnat på evigt kladd med mascara? Drömmer du om att ha mer tid på morgonen för en kopp kaffe och mindre tid för att sminka dig? 

Oroa dig inte, vi har en bra lösning för just dig. 

Tänk att vakna upp varje morgon med fylligare, längre, svartare fransar utan mascara! Ja, du läste rätt! Vi kan göra det för dig. 

Vad är fransförlängning?

Till skillnad från lösögonfransar i remsa som du själv kan klistra av och på, så utförs en fransförlängning av en utbildad fransstylist på auktoriserad salong. Stylisten fäster en eller flera nya fransar på en av dina naturliga ögonfransar med hjälp av ett semi-permanent lim. Detta framhäver dina ögon på ett naturligt fint sätt! 

Första besöket tar ca 2 timmar, efter första besöket så kommer du på återbesök för påfyllning av fransar. Hur ofta du behöver en påfyllning beror på din egen naturliga ögonfransväxt cykel och hur väl du tar hand om dina fransar. Sköter du dina fransar och tar hand om dem så behövs påfyllning ca 1 gång i månaden. Sköts fransarna sämre så riskerar dem att ramla av lättare och då kan det behövas påfyllning tidigare. 

Bra att tänka på innan behandling:

Ha ej smink på dig vid behandling eller någon fet oljebaserad kräm runt ögonen. Du ska inte göra fransförlängning om du har/ haft infektion i ögonen minst 3 veckor innan. 

Finns det några risker med ögonfransförlängning?

Om du går till en certifierad fransstylist som utför din fransförlängning på ett korrekt sätt, är riskerna så gott som obefintliga. Om du har känsliga ögon eller har lätt för allergisk reaktion kan det vara bra att tala om det så kan vi göra ett test på din hud med limmet minst 24 timmar innan behandling. 

Vad behöver du veta om fransförlängning?

Tillsammans tittar vi på vilken stil du önskar på dina nya fransar, och tar fram det som passar just dina ögon med hänsyn till dina naturliga fransar. Vi utgår från stil, form, tjocklek, längd och vilken böj du önskar. 

T.ex om du vill ha längre och mer böjning på fransarna eller har du tunga ögonlock och vill få dina ögon att se piggare ut? 

När vi har kommit fram till precis vad du vill ha så får du ligga ner och dina fransar rengörs ännu för att ta bort olja och damm, sedan sätts skyddande pads på dina underfransar. 

Eyelash Extension

Här är stegen i utförandet av lash förlängning när du har ögonen stängda:

  • Förberedelse: Personalen kommer att rådgöra och hjälpa dig att välja den typ av fransförlängning som passar dina preferenser.

  • Tvätta och torka: Personalen kommer att kontrollera dina ögonfransar och tvätta dem (vid behov) för att ta bort olja, smuts och makeup på dina ögonfransar. Sedan torkas dina ögonfransar med en bomullspad och en gel-pad placeras under ögonfransarna för att hålla de undre fransarna separerade från de övre fransarna.

  • Välj fransar och ordna dem: Personalen kommer att välja fransar som passar dina ögonfransar och ordna dem på en fransplatta som är indelad efter storlek och längd.

  • Använd lim: Personalen kommer att ta en frans i taget från fransplattan och applicera lite lim på den. Sedan använder personalen en pincett för att fästa de falska fransarna på dina naturliga ögonfransar.

  • Ordna och fästa fransarna: Personalen kommer att ordna de falska fransarna i rader och placera dem jämnt på dina ögonfransar.

  • Torka ögonfransarna: När personalen har slutfört processen med att fästa fransarna, kommer de att använda en fläkt eller en nano spray maskin för att torka dina ögonfransar.

  • Kontrollera och slutföra: Slutligen kommer personalen att kontrollera dina ögonfransar för att se till att de är ordentligt fastsatta och jämnt fördelade. Sedan tar personalen bort gel-paden och slutför fransförlängningsprocessen.

Skötselråd:

● För att limmet ska torka ordentligt, duscha eller blöt inte fransarna 24 timmar efter din förlängning. 

● Undvik bastu, solarier, ånga, saltvatten och klorvatten 48 timmar efter isättning. Det är även bra att fortsätta undvika detta så gott det går för att få fransarna att hålla så länge som möjligt. 

● Borsta ALLTID dina fransar med en fransborste minst en gång om dagen. Tänk också på att rengöra borsten innan du använder den vid ögat. Framförallt om du haft den i din väska eller på annat bakteriefyllt ställe. 

● Sov INTE på mage! Växla gärna vilken sida du sover på eller sov helst på rygg så att onödigt slitage på fransförlängningen undviks. 

● Använd endast OLJEFRITT smink och sminkrengöring vid ögonen. 

● Gnugga, pillra, ryck eller dra INTE i fransförlängningen. Om du vill ta bort fransförlängningen – gå till din stylist. Om du sliter och drar bort fransar själv kan dina egna fransar följa med. 

● Använd INTE ögonfransböjare eller vattenfast smink på eller kring fransförlängningen. 

● Rengör ALLTID fransarna mycket försiktigt med en oljefri fransrengöring en gång om dagen. Om du inte gör detta kan bakterier mellan ögonfransroten och lösögonfransarna samlas och resultera i ögonbesvär eller en infektion. 

● Använd INTE mascara på din fransförlängning. Mascara försämrar hållbarheten och kan göra att ditt franslim löses upp. Om du verkligen vill använda mascara finns det speciellt utformade mascaror för fransförlängning som du kan använda på yttre delen av fransarna (ej där franslimmet sitter).

Vill du ha vackra och perfekt formade fransar som alltid ser fantastiska ut? Hos oss på salongen erbjuder vi skräddarsydda prispaket som passar alla budgetar, så du kan njuta av högkvalitativ fransförlängning utan att oroa dig för priset. Vårt team av erfarna fransstylister är dedikerade till att ge dig personlig uppmärksamhet och enastående resultat som du kommer att älska. På vår webbplats kan du hitta mer information om våra olika tjänster och priser, och du kan boka din tid redan idag för att påbörja din resa mot en mer självsäker och vacker dig! Så varför vänta? Besök vår salong idag och upplev skillnaden själv.

Om du har några frågor kvar, var god och fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Tack för att du skickade in!

bottom of page