top of page
Glowing Skin
Vård efter färgning av ögonbryn och fransar
Håll ditt utseende i toppskick!

Efter att ha genomgått en färgning av ögonbryn och fransar är det viktigt att ge dem rätt eftervård för att behålla det vackra resultatet så länge som möjligt. Här är några viktiga tips för att ta hand om dina nyfärgade ögonbryn och fransar:

  • Undvik att röra eller gnugga ögonen, ögonbrynen eller fransarna omedelbart efter behandlingen. Detta kan påverka färgens hållbarhet och resultatet.

  • Om du upplever rodnad eller irritation, applicera en sval fuktig bomullskompress på ögonområdet för att lindra obehaget. Om symtomen kvarstår i mer än 24 timmar, rekommenderas det att du söker medicinsk rådgivning för professionell bedömning och behandling.

  • Undvik kontakt med vatten på ögonbryn och fransar de första 24 timmarna efter behandlingen för att ge färgen tillräckligt med tid att sätta sig och hålla sig på plats.

  • Undvik varmt vatten eller ånga på ansiktet eller nära ögonen under de första dagarna efter färgningen.

  • Undvik att gnugga ögonen eller fransarna under hela perioden efter färgningen. Detta kan påverka färgens hållbarhet och leda till att den bleknar snabbare.

  • Undvik att använda oljebaserade produkter eller behandlingar på ögonbrynen och fransarna. Dessa kan lösa upp färgen och minska dess hållbarhet. Istället, använd milda rengöringsprodukter och undvik exfolierande rengöringsmedel eller produkter som innehåller AHA-syror och olja.

Kom ihåg att effekten av färgningen kommer gradvis att minska efter 2 till 3 veckor när håret växer ut och färgen bleknar naturligt. För att behålla det bästa resultatet kan du överväga att boka en ny färgningsbehandling efter 4 veckor.

Genom att följa dessa enkla eftervårdstips kan du förlänga hållbarheten och njuta av det vackra resultatet av din färgning av ögonbryn och fransar under en längre tid. Ta hand om dina ögonbryn och fransar och behåll ditt utseende i toppskick! Vid eventuella frågor eller bekymmer, kontakta gärna en erfaren skönhetsterapeut eller hälsoexpert för ytterligare rådgivning.

bottom of page